A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Скибинський ліцей
Жашківської міської ради Черкаської області

Міжнародний день рідної мови

Дата: 21.02.2020 20:57
Кількість переглядів: 208

21 лютого Міжнародний день рідної мови. Це свято відзначає також уся наша країна.

Рідна мова для кожної людини є важливим елементом культурної свідомості. Вона накопичує традиції й досвід  попередніх поколінь і дозволяє передати їх нащадкам. Мова — це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.

До відзначення Міжнародного дня рідної мови долучилася вся наша шкільна родина.

Для учнів організували низку цікавих заходів – тематичні уроки, виставки, літературно-поетичні дійства. У цей день школярі відчули себе творчими особистостями і вкотре переконалися, що українська мова – це не лише правила та складні домашні завдання, українська мова – це цікаво! 

Класоводом 4-го класу Поліщук Людмилою Петрівною було проведено виховний захід, метою якого було: донести учням інформацію про заснування Міжнародного дня рідної мови, викликати бажання вивчати українську мову, милуватися її красою; прищеплювати і розвивати почуття патріотизму, національної гордості за мову,за тих, хто передав нам у спадок цей неоціненний скарб; виховувати любов до рідної мови, бажання досконало її знати.

А учні 6-го класу під керівництвом Ломачинської Інни Павлівни влаштували флешмоб до Міжнародного дня рідної мови.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора