A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Скибинський ліцей
Жашківської міської ради Черкаської області

Річний план роботи на 2021 - 2022 навчальний рік

Дата: 28.12.2021 11:28
Кількість переглядів: 647

Вступ

Соціально-педагогічна діяльність Скибинської загальноосвітньої школи проводилась  відповідно до плану роботи соціального педагога на 2020 – 2021 навчальний рік, на основі якого відбувалось  щомісячне та щотижневе планування, проводився  щотижневий облік проведеної роботи.

 Соціально-педагогічна робота здійснюється за сімома основними напрямками: діагностичним, консультаційним, захисним, профілактичним, соціально-перетворювальним та організаційним.

      Науково-методична проблема, над якою працює школа: «Школа – родина».

      Науково-методична проблема, над якою працюю я: «Особливості роботи з дітьми, які потребують особливої уваги».

    Протягом навчального року основним завданням був соціальний захист прав дітей, створення сприятливих умов для розвитку дитини, встановлення зв’язків між родиною та школою.

    Моя діяльність була спрямована на реалізацію таких завдань:

  • Здійснення соціально-педагогічного супроводу дітей пільгових категорій;
  • Організація отримання діагностичних відомостей про учнів школи;
  • Організація допомоги педагогічним працівникам в опануванні й розробці інноваційних програм і технологій, консультування з питань аспектів розвитку, навчання, виховання учнів;
  • Організація просвітницької роботи для батьків (осіб, що їх замінюють) з питань організації виховного процесу;
  • Організація профілактичної роботи з попередження девіантної поведінки;
  • Підтримка взаємозв’язку школи з іншими організаціями з метою реалізації захисних функцій соціального педагога.

На початку навчального року була проведена паспортизація класів та школи. Зібрані й упорядковані списки учнів під облікових категорій. Протягом року у банк даних дітей вносилися корективи.

Були заведені картки на дітей соціально-незахищених категорій,  яких зафіксовані загальні відомості про дитину, батьків або осіб, які їх замінюють, місце їх роботи, житлово-побутові умови.

У школі систематично ведеться робота з дітьми, які стоять на шкільному обліку.  З ними проводиться відповідна робота: профілактичні бесіди, відвідування вдома, розмова з вчителями з приводу поведінки на уроках.

Важливим напрямком моєї роботи була допомога у вирішенні проблем шкільної дисципліни та запобігання конфліктам в учнівських колективах. З цією метою проводились групові та індивідуальні профілактичні бесіди з учнями.

На запит класних керівників була надана методична допомога у проведенні класних годин, батьківських зборів.

Аналізуючи роботу протягом 2019-2020 навчального року можна сказати, що організаційно-методичні заходи, науково-методична робота, що передбачені планом, виконані в повному обсязі.

Протягом року здійснювалося корегування річного плану діяльності відповідно до запитів адміністрації навчального закладу.

 

Завдання на 2021-2022 навчальний рік:

  1. Здійснення соціально-педагогічного супроводу дітей, дітей під опікою, дітей, які знаходяться у складних умовах проживання, супровід дітей, батьки яких знаходяться в зоні АТО, дітей-напівсиріт, дітей з неповних сімей, дітей-інвалідів, дітей, які проживають в сім’ях групи ризику, дітей з багатодітних сімей, учнів, які стоять на внутрішньо шкільному обліку, дітей, які схильні до правопорушень.
  2. Організація допомоги  в проведенні виховних заходів педагогічним працівникам.
  3. Організація просвітницької роботи для батьків (осіб, що їх замінюють) з питань організації виховного процесу.
  4. Організація необхідної консультативної психолого-педагогічної допомоги дітям, підліткам, які потребують піклування і підтримки.
  5. Організація профілактичної допомоги з попередження девіантної поведінки.
  6. Профілактика правопорушень неповнолітніх.
  7. Здійснення превентивного виховання, профілактика насильства в сім’ях, профілактика злочинності, алкоголізму і наркоманії і шкідливих звичок серед підлітків.
  8. Підтримка взаємозв’язку  школи з іншими організаціями з метою реалізації захисних функцій соціального педагога.

https://rada.info/upload/users_files/26323918/947f15eb043c709dc83d90140ce0302f.pdf

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора