A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Скибинський ліцей
Жашківської міської ради Черкаської області

САНБЮЛЕТЕНЬ

Дата: від до Скинути

Педикульоз: методи боротьби та профілактики

Педикульоз (від лат.pediculus «воша») або вошивість - паразитарне захворювання шкіри та волосся. Актуальність педикульозу пояснюється тим, що на нього може захворіти кожний незалежно від соціального становища.

12:23 15.11.2022

Ротавірусна інфекція та її профілактика

Ротавірусна інфекція — інфекційна хвороба вірусного походження, яка супроводжується тяжкою діареєю. Є найчастішою причиною тяжкої діареї у немовлят і маленьких дітей, що нерідко є смертельною.

11:54 22.02.2022

Вітряна віспа

Вітряна віспа (вітрянка) – це захворювання, яке проявляється папульозно-везикулярним висипом на шкірі та слизових оболонках, а також інтоксикацією організму. Воно легко передається від однієї людини до іншої Частіше хворіють діти 3-6 років в дитячих колективах, проте хвороба може поширюватися на дорослих.

15:59 04.12.2021

Ротавірусна інфекція

Ротавірусна інфекція – одна з форм гострої кишкової інфекції, збудником якої є Ротавірус людини. Переважно виникає в холодну пору року, за статистикою найбільшу кількість хворих реєструють з листопада по квітень. Також, це захворювання може носити епідемічний характер.

15:49 04.12.2021

ВІЛ. СНІД

ВІЛ-інфекція – це соціально небезпечне інфекційне захворювання, що розвивається внаслідок інфікування вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ), довготривалого переживання (персистенції)  ВІЛ в лімфоцитах, макрофагах  та клітинах нервової тканини. Хвороба характеризується прогресуючою дисфункцією імунної, нервової, лімфатичної та інших  систем організму. Відповідно до сучасних уявлень ВІЛ-інфекція відноситься до невиліковних хвороб, має тривалий хронічний перебіг і, в разі відсутності  ефективної терапії, закінчується смертю хворого. 

15:43 04.12.2021

Увага! Сказ!

Сказ — це гостре особливо небезпечне  вірусне захворювання  усіх теплокровних тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом сказу (англ. Rabies virus) із роду Lyssavirus. Характеризується розвитком своєрідного енцефаліту зі стрімким пошкодженням центральної нервової системи і завжди закінчується смертю.

15:31 04.12.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора